About DroneRadar24

DroneRadar24 is onderdeel van Holding the Drones. Op deze website wordt een zo volledig mogelijk overzicht van luchtvaartuigen binnen het Nederlandse luchtruim gegeven. Het gaat om:

  • Reguliere bemande luchtvaart (Boeing, Airbus, …)
  • Kleine bemande luchtvaart (luchtballonnen, deltavliegers, gemotoriseerde vliegtuigen, paramotors, paragliders en zweefvliegtuigen)
  • Onbemande luchtvaart (UAV) (Drones, Quadcopters, VTOLs, gliders)

Op dit moment zijn vele luchtvaartuigen nog niet verplicht om een identificatie uit te zenden. Hierdoor is de kaart verre van volledig. Vanaf januari 2024 worden zwaardere, nieuw verkochte drones verplicht om dit te doen, maar helaas is het delen van deze informatie nog niet wettelijk verplicht. Drones verkocht voor deze datum kunnen optioneel worden uitgerust met een RemoteID. Deze komen te koop bij Holding the Drones. Zie hiervoor RemoteID.nl

Ook de kleine luchtvaart is nog niet verplicht om, overal en altijd, identificatie uit te zenden. Deze verplichting komt in gebieden die als “U-space” benoemd [gaan?] worden. De Nederlandse wetgeving is echter nog niet zover en voor nu zijn er nog geen U-spaces benoemd. Alle luchtvaartuigen die formeel hun positie moeten uitzenden staan wel op de kaart.

Luchtvaartuigen van Defensie en Politie zenden meestal hun locatie wel uit, maar kunnen in bepaalde gevallen ervoor kiezen deze uit te zetten.

Naast luchtvaartuigen kan ook weersinformatie voor UAV bekeken worden. Voor elke plek in Nederland kan een weer advies worden opgevraagd en wordt ook voor de komende uren een advies gegeven.

Deze website is nog in ontwikkeling. Gedurende de komende periode worden steeds meer functionaliteiten toegevoegd. De update frequentie is op dit moment rond de 30 seconden. Deze wordt in de toekomst versneld tot 1 seconde. Op dit moment is het al mogelijk om toekomstig geplande UAV vluchten te zien. Echter, alleen van klanten van Holding the Drones die werken met ons UAV vlucht planningssysteem. Neem voor meer informatie contact met ons op.

~ Holding the Drones, september 2023